150 Jaar Vooruit Festival

In het weekend van 24-25 september vindt op het Eiland van Brienenoord een bijzonder festival plaats. We vieren 150 jaar Nieuwe Waterweg! Het hele jaar zijn er al allerlei activiteiten geweest in het kader van dit jubileum. Deze worden dit weekend allemaal samengebracht en WaterWalks is natuurlijk ook van de partij!

Van kunst tot kinderactiviteiten
In verschillende tenten, in de open natuur én op het water is van alles te beleven. Ontdek het eiland bijvoorbeeld eens tijdens één van de vele (begeleide) wandelingen, waaronder die van WaterWalks (met app en al!) en kom alles te weten over de stadsnatuur, het unieke getijdegebied en de volkstuinen. Of bezichtig kunst van het project Waterwerken.

Speciaal voor kinderen (8+) verzorgt kinderboekenschrijfster Linda Dielemans een lezing over Doggerland, het Atlantis van de Noordzee. Luister naar de Watersoundtrack van Joost de Jong en de natuurliederen van Laurens Vocaal. Swing mee met de jazzband en kom tussendoor op adem met de heerlijke (vegetarische) hapjes en drankjes van Buitenplaats. En raak je uitgekeken op het eiland? Stap dan aan boord voor een vaartocht over de rivier.

De meeste activiteiten vinden buiten plaats. Het Eiland van Brienenoord is het beste te bereiken op de fiets. De entree is gratis.

Meer informatie Het actuele programma is te vinden op www.150jaarnieuwewaterweg.nl

share:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q A B C D E F G H I J K L M N O P Q

Download de WaterWalks app

Deel je gedachten, foto’s, video’s, herinneringen en persoonlijke observaties die je achterlaat op de plek waar je bent. Zo bouw je mee aan de nieuwe waterkaart van de Maas.